Wednesday, Dec 01

Politika

Društvo

Ekonomija

Hronika

Kultura

Sport

Od Crvenog krsta svi okreću glavu

Mar 30, 2021 | Društvo | 0 comments

ČAČAK – NAKON tužbe za mobing koju je sedmoro radnika podnelo Višem sudu u Čačku, protiv Biljane Davidović sekretarke lokalnog Crvenog  krsta, situacija u ovoj organizaciji još je napetija. Dok je Crveni krst je jedna od gorućih tema u gradu, nadležni odgovornost prebacuju jedni na druge, pojedini čak i ne znaju šta se tamo u ovom trenutku dešava. Biljana Davidović tvrdi da će dokazati da je tužba neosnovana, i da mobinga nije bilo. Čelni ljudi u Gradskoj upravi smatraju da je pitanje Crvenog krsta, njihova unutrašnja stvar, dok drugi priznaju da tamo “vri kao u grotlu”.

  • Foto: Špijunka.rs

Predsednik lokalnog parlamenta Igor Trifunović, koji je, i prema samom priznanju sekretarke, ali i prema svedočenju zaposlenih, bio umešan u zapošljavanje pojedinih radnika u čačanskoj humanitarnoj organizaciji, nije želeo da komentariše ovaj slučaj. I pored toga što mu je poznato da se Crveni krst u najvećoj meri finansira iz budžeta grada (čak 24 miliona dinara godišnje), on je kazao da “sve treba da se reši u okviru samog Crvenog krsta”. Potom nas je uputio na Dragomira Šipetića, člana Gradskog veća zaduženog za socijalnu zaštitu.
“Neću da se upuštam u tu priču, jer tamo je opšta ludnica, i nije fer što se odgoornost prebacuje na mene. Odavno sam ukazivao da tamo što pre treba da se dogode kadrovske promene, ali mene niko nije slušao, a sada vas upućuju na mene, ajte molim vas, to je neozbiljno – kazao nam je Dragomir Šietić. – Ne želim da se bavim kadrovskom politikom, jer to nije moj posao. Ja sam sredio narodnu kuhinju, obezbedio sve uslove za spremanje kvalitetne hrane…to je bio moj posao.

  • Foto: Špijunka.rs

Predsednica UO ne zna šta se dešava u organizaciji kojom rukovodi?!


Đena Vasilić, predsednica UO u Crvenom krstu u Čačku čak nije bila ni upoznata sa tužbom radnika. Juče u prvom telefonskom razgovoru nam je rekla da ne prati medije i da nema saznanja da su zaposleni u lošim odnosima sa sekretarkom. Ali nešto kasnije kada se iz medijskih natpisa upoznala sa delimičnim navodima tužbe, ona je “bila šokirana”. Kaže da je bila bolesna od kovida, pa je, kako dodaje, možda to razlog što je radnici nisu ranije upoznali sa problemom koji imaju sa sekretarkom Davidovićkom.
“Veoma sam se potresla. Što pre budem mogla sazvaću sednicu Upravnog odbora, a jedna od tačaka dnevnog reda sigurno će biti i tužba zaposlenih. Ja ovo radim volonterski i meni ovakav stres nije potreban – rekla nam je Vasilićka. – Ono što sada mogu da kažem je da ja nisam takva osoba koja može nekoga da ostavi bez posla, jer ukoliko bismo sada sekretarku, pre isteka njenog mandata, koji prestaje u maju naredne godine, smenili, ona bi ostala na ulici. Ja to da učinim, ne mogu. Ukoliko sud donese do tada presudu kojom će ona biti osuđena za ono za šta je terete radnici, ona će sigurno ostati bez posla. 

ČAČANI su ogorčeni dešavanjima u Crvenom krstu, organizaciji za koju kažu da bi trebalo da bude primer drugima, posebno kada su međuljudski odnosi u pitanju. Njih posebno brine činjenica da tužba radnika glasi na samu organizaciju, odnosno na njenog zastupnika Biljanu davidović, pa se pitaju ko će, ukoliko presuda bude u korist radnika platiti 1,75 miliona dinara, koliko su zaposleni tražili odštetu za pretrpljene duševne bolove. Takođe, pitaju se brojni sugrađani na društvenim mrežama, kako je moguće da se pojedini zaposleni u Crvenom krstu zadržavaju svega po par sati dnevno, a za to iz budžeta Grada primaju platu.

Izvor: Špijunka.rs

Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

ČAČAK – ČAČANI su sve češće svedoci romantičnih večeri u svom gradu. Davno zaboravljene serenade pod prozorima ponovo su oživele od kada su dvojica srednjoškolaca – šesnaestogodišnjaci Andrej Zoćević i Đorđe Selaković rešili da svoj muzički talenat stave na raspolaganje svima...
NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

Kao dokazani partner zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS je još jednom pokazala humanost na delu, ovoga puta donacijom od oko 5.000 litara Jazak pijaće vode Opštoj bolnici u Čačku, jedinoj u Moravičkom okrugu koja se pored svoje redovne delatnosti bavi i zbrinjavanjem COVID pacijenata. Na...
Korona odnela još tri života u čačanskoj kovid bolnici

Korona odnela još tri života u čačanskoj kovid bolnici

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, žena i muškarac iz Čačka starosne dobi 83 i 68 godina, kao i muškarac iz Lučana (79). U kovid paviljonima trenutno je hospitalizovano 155 pacijenta, dva više nego dan ranije. U respira...
Radionica kreativnog pisanja za mlade “Reči na delu”

Radionica kreativnog pisanja za mlade “Reči na delu”

ČAČAK – GRADSKA biblioteka „Vladislav Petković Disˮ i Odbor 58. Disovog proleća pozivaju mlade od 15 do 30 godina da se prijave za radionicu kreativnog pisanja „Reči na deluˮ koju vodi pesnik Petar Matović. Radionica se održava u Gradskoj biblioteci i na onlajn platformi Zoom od 1...